Štulić: Nikad nisam bio prijatelj sa Šerbedžijom

FOTO: Printscreen/Youtube/Bosazing
447

BEOGRAD – Nakon što je Rade Šerbedžija najavljujući nastup u Kombank dvorani rekao da je turneju nazvao po pesmi koju mu je Branimir Džoni Štulić napisao za predstavu 1989. godine, Štulić se oglasio i demantovao te navode, javlja „RTS“.

Turneja nosi naziv Štulićeve pesme „Meni se dušo od tebe ne rastaje“.

Štulić je, reagujući za RTS-ov portal naveo da nikada nikakvu pesmu nije napravio za Šerbedžijinu predstavu, niti da su ikada bili prijatelji.

„Taj kazandžija Šerbedžija mračno laže. Džoni ga nikad nije zvao u šetnju po Zagrebu, niti mu je napravio pesmu, niti su ikada bili prijatelji, upravo obrnuto, on je njega jednom zgodom, po svojoj želji, provozao svojim mercedesom da bi s njime divno ćutao, međutim, iskoristi taj svoj poziv da tu pesmu lakše otuđi i ubaci u svoju predstavu bez pitanja, naprotiv, da to sakrije, on nju potom i snimi, a sad već tim gnusnim lažima opravdava i sam razlog svog opakog postojanja.“

Muzičar objašnjava da je pesmu “Meni se dušo od tebe ne rastaje” izveo premijerno početkom septembra 1989. u Zagrebu, na Omladinskoj TV i da ta emisija kao potvrda postoji na Jutjubu.

“Tom prilikom sam boravio samo nedelju dana u Zagrebu, i to mi bude jedina poseta Jugi te godine. Šerbedžiju tad nisam sreo. Sledeće godine ’90, provedoh deset meseci u Jugi, svirajući, i tad ga dvaput sretoh.

Jednom me Pađen (u prolazu) odvede na neko mesto gde se on zatekne (verovatno po dogovoru), što je naličilo audiciji za film, no brzo se digoh i otiđoh.

Drugi put, zatekavši se na nekoj večerinki, izrazi želju da me provoza svojim kolima (a provozao me samo zato da ima pokriće za potonju priču, jer unapred je o svemu mislio spremajući savršeni zločin), i to je jedina istina koju zbori.

„Balegari“, na kojima se ta pesma nalazi, izađoše krajem juna ’90. (pretpostavljam da je od tada koristi, jer službeno mu je predstava trajala od 15. 5. ’90. do 26. 4. ’91, međutim, ako je pesmu koristio pre toga, onda ne znam kako se snimke domogao, sem ako se nije tom snimkom sa TV-a poslužio), u svakom slučaju, ja za tu predstavu uopšte nisam znao, sve do pre pet-šest godina, kad u javnosti izađe sa tom pričom.

Ja nikad nisam bio prijatelj s njime, i nikad ga u životu nisam nazvao (on je mene, i to mu je verovatno i najbolji opis u njegovoj knjizi), otuda, znajući veoma dobro da nikad ne bi dobio odobrenje da je koristi u toj predstavi, kao ni inače, on jednostavno izmisli celu priču, štaviše, da to još više zamuti, on nju potom i snimi, a sad, pored višegodišnjeg izvođenja (i drugih mojih pesama, takođe), on već i turneju pod imenom te otuđene i oskrnavljene pesme radi (na kojoj i napravi karijeru tobožnjeg pevača).

Evo, teče već i 28. godina te spletke i kako svoju mrežu plete (sve više i više).

Dakle, onamo Hrvatski slavuj, a ovamo bosanski Gruzijanac koji se izdaje za Srbina da bi letovao na Brionima“, zaključuje Štulić.

Šerbedžija je ranije rekao da je bio dobar prijatelj sa Štulićem i da je naslov koncerta upravo deo čežnje za danima kada su se družili.

„Znao je u ponoć da me pozove u šetnju po Zagrebu. Sa njim se najlepše ćutalo u tim šetnjama po Zagrebu. Imali smo čudno prijateljstvo. Pitao sam ga da mi napravi pesmu za predstavu ‘Hrvatski slavuj’ koju sam režirao 1989. godine u Zagrebu. Džoni je napravio pesmu ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’ za samo otvaranje te predstave na sceni. Eto, sada mu naslovom ovih koncerata šaljem poruku, kao starom prijatelju“, objasnio je Šerbedžija.

Izvor Infobrif/RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More