Demonstranti se razišli, nadležnima dat rok do sutra u 15 sati da oslobode sve uhapšene

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC
669

BEOGRAD – Protest opozicije u Bulevaru despota Stefana završen je večeras oko 18 sati, obraćanjem lidera Dveri Boška Obradovića.

On je saopštio da opozicija i demonstratni nadležnima daju rok do sutra u 15 sati da osobode sve uhapšene tokom sinoćnih i današnjih protesta.

“Ako je neko odgovoran, onda sam to ja, pa onda Đilas, Lutovac, Stefanović i svi koji smo bili u zgradi RTS. Uhapsite nas, a ne mlade. Imate do sutra u 15 sati da pustite sve uhapšene. Ukoliko oni sutra ne budu pušteni, saopštićemo kada se opet okupljamo, i to će biti kraj ove vlasti. Obećavam da ćemo posetiti i Grocku, Brus, Suboticu i “Koridore Srbije”, rekao je Obradović.

FOTO: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

On je najavio da će “uskoro posetiti TV Pink i njenog direktora Željka Mitrovića”, gde se očekuje, kako je najavljeno, gostovanje predsednika Aleksandra Vučića.

Demonstranti ispred policijske stanice u Bulevaru despota Stefana, došli i roditelji uhapšenih (FOTO + VIDEO)

Lider Dveri je obraćajući se sa kamiona ispred policijske stanice rekao da su iz te stanice svi uhapšeni premešteni u, kako tvrdi, sudove, gde im se, kaže, izriču kazne od 48 sati do 30 dana pritvora.

Predsedništvo blokirano, demonstracije u toku, govornici se obraćaju građanima (FOTO+VIDEO)

Obradović je sinoćni upad na RTS okarakterisao kao dokaz da RTS pripada svim građanima, nazvao ga “hrabrim potezom” i čestitao, kako je rekao, mladim ljudima, koji su uhapšeni, na hrabrosti.

FOTO: Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Vučić napustio zgradu Predsedništva (VIDEO)

Deo građana se u jednom momentu približio samom ulazu u policijsku stanicu, a neki od njih su limenkama i plastičnim flašicama gađali policiju, javio je ranije izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Vučić ovom fotografijom poslao poruku šta misli o protestima ispred Predsedništva (FOTO)

Ranije su u policijsku stanicu ušli roditelji uhapšenog Miodraga Simovića i Nikole Dragosavljevića.

MUP saopštio ko je sve uhapšen i zbog čega

Pre dolaska ispred Policijske stanice u Bulevaru despota Stefana, demostranti su održali proteste ispred zgrade Predsedništva, dok je predsednik Vučić držao konferenciju za medije.

Izvor Tanjug/Blic/
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More