Viši sud: Osumnjičeni za nasilno ponašanje u RTS-u će se braniti sa slobode

FOTO: TANJUG/ TANJA VALIC
194

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da odredi pritvor trojici osumnjičenih za nasilničko ponašanje prilikom upada učesnika protesta u zgradu RTS-a i oni će se u daljem toku krivičnog postupka braniti sa slobode.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je odbio predlog za određivanje pritvora prema U.S, M.P. i M.Č, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Ona je dodala da na ovo rešenje Više javno tužilaštvo u Beogradu ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana.

Jedan od osumnjičenih tereti se za unošenje motorne testere, drugi za panj, a treći da je razbio staklo na ulazu u Javni servis.

Sva trojica se terete za krivično delo „nasilničko ponašanje na javnom skupu“.

Zbog upada u zgradu RTS-a u subotu u vreme emitovanja drugog Dnevnika, pored ovih osumnjičenih, koji odgovaraju krivično, šest okrivljenih je već osuđeno na 30 dana zatvora zbog prekršaja „drsko i bezobzirno ponašanje iz Zakona o javnom redu i miru“, a jedan na novčanu kaznu od 20.000 dinara.

Prekršajni apelacioni sud usvojio žalbe svih pet osuđenih, ukinuo prvostepene presude Prekršajnog suda u Beogradu i naložio ponavljanje postupka, rekao je Tanjugu predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović.

Odluke će biti poslate u zatvor kako bi se okrivljeni odmah pustili na slobodu, dodao je Marinović.

Ukinutim presudama šest okrivljenih su u nedelju bili osuđeni po hitnom postupku na zatvorske kazne od 30 dana, zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, odnosno „drskog i bezobzirnog ponašanja u grupi“.

Jedan od šest okrivljenih međutim nije još primio prvostepenu presudu pa se nije ni žalio, a nije ni bio upućen u zatvor.

Ostalih pet okrivljenih će u toku večeri biti pušteni iz zatvora, da se u daljem toku prekršajnog postupka brane sa slobode.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More