Šok u Srbiji: Žena ostavila tek rođenu bebu u taksiju

Beba je stara nekoliko dana

Foto: pixabay
216

Nepoznata ženska osoba ostavila je taksisti u Vrnjačkoj Banji korpu u kojoj je bilo dete, pod izgovorom da je u korpi mačka, saznaje RTS.

Žena je u taksi vozilo ušla sa dvoje dece i korpom i nakon vožnje izašla iz automobila i zamolila taksistu da pričuva mačku u korpi dok se ne vrati.

Tek rođena beba pronađena u pletenoj korpi na lokalnom putu

Pošto se žena nije vratila, taksista je otvorio korpu i video da je u korpi beba.

Taksista je bebu odvezao u bolnicu u Vrnjačkoj Banji, odakle je prebačena na odeljenje Neonatologije i Zdravstvenom centru „Studenica“.

Beba je stara nekoliko dana.

Trstenički 24-godišnji taksista Miloš Mitrović je rekao za RTS da je bio u šoku, ali da je odvezao bebu u Hitnu pomoć koja je pozvala policiju. To se dogodilo juče oko 16 časova.

Istakao je da je želeo dobro detetu i da je video da je žena pogubljena.

Devojčica je prebačena na odeljenje Neonatologije u Zdravstvenom centru “Studenica” u Kraljevu.

Doktorka Sunčica Babić iz kraljevačke bolnice kaže da je beba smeštena po svim pravilima, da je starost procenjena na dva-tri dana, kao i da je teška dva kilograma i 800 grama.

Urađene su laboratorijske, biohemijske i bakteriološke analize, dodala je doktorka.

“Uključena je sva neophodna terapija, za sada je dobrog opšteg stanja, uzima obroke, uspostavila je sve vitalne funkcije, deluje nam zadovoljno, zdravo i nadamo se da će tako i ostati”, zaključila je Babićeva.

Policija je pronašla majku deteta dok je menjala novac u menjačnici, potvrđeno je RTS-u u MUP-u. Slučaj je predat tužilaštvu i Centru za socijalni rad Vrnjačka Banja.

Vlasnik trsteničkog taksija Zoran Đorđević je rekao da je Miloš heroj i da je ponosan na njega, kao i da će biti nagrađen. Obojica su izrazili želju da ostanu u kontaktu sa bebom, gde god da ona bude i da zajedno proslave njene naredne rođendane.

Kako RTS nezvanično saznaje, žena koja je ostavila bebu je rodom iz Smedereva na privremenom radu u Švajcarskoj i ima sedmoro dece.

https://youtu.be/e4TSOSDqaug
Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More