Kina predstavila prvog virtuelnog televizijskog voditelja (VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
337

PARIZ  – Kineska novinska agencija Sinhua predstavila je prvog virtuelnog televizijskog voditelja, čiji su glas, izrazi lica i pokreti identični čovečijim, a uz to je sposoban da samostalno reaguje na video-snimke u direktnom prenosu i da čita tekstove poput profesionalca od krvi i mesa.

“Poslednji krik veštačke inteligencije” Sinhua je predstavila zajedno sa kompanijom koja se bavi internet pretraživačima, Sogou.com, na petoj svetskoj konferenciji o internetu u provinciji Džeđijang, prenose francuski mediji.

Prvi prezenteri kao produkti veštačke inteligencije pojavljivaće se na različitim Sinhuinim kanalima, pre svega na programima na engleskom i kineskom jeziku, kao i na velikoj kineskoj društvenoj mreži WeChat ili, pak, na veb stranici televizijskog kanala kineske novinske agencije.

Sinhua je istakla da je virtuelni voditelj od sada punopravni član njene ekipe, sa nimalo zanemarljivim adutom koji će, zasigurno, ođeknuti u zapadnim medijima – može da radi 24 sata bez prekida, sedam dana u nedelji.

Postoji mogućnost da se veštačka inteligencija, kad je reč o odnosima s javnošću, primeni i na druge sektore, kao što su bankarstvo ili medicina.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More