Vučić: Mnogo sam srećan, biće velikih ulaganja u Vojsku

Foto/Tanjug/Rade Prelić
389

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko u regionu po snazi ne može da se poredi s Vojskom Srbije i najavio da će u 2019. godini moći da se vide velika ulaganja u Vojsku.

On je najavio povećanje plata od devet odsto, a pripadnicima Bezbednosno informativne agencije prosečnu platu od 100.000 dinara.

„Vojnicima moramo da rešimo pitanje više pari čizama i uniforme, ne dva ili tri para čizama, već više pari i uniformi, jer oni su radili prethodnih sedam – osam dana, svaki dan su morali da peru majice i uniforme“, rekao je Vučić i dodao da se uniforme prave u tri smene.

Vučić je, posle vežbe na Pasuljanskim livadama u okviru združene vojne vežbe „Vek pobednika 1918-2018“, izjavio da je zadovoljan kako je vežba izvedena, da je sve „izvanredno izvedeno, osim dve rakete koje su ‘dale otkaz’, sve ostale su pogodile svoj cilj“.

„Mnogo sam srećan, kada je drhtala zemlja, kada su svih osam migova nadletali…jedna bomba je teška 250 kilograma, treslo se pola brda čini mi se, to je da uništi sve“, rekao je Vučić.
On je pohvalio izviđače i dodao da su uspeli tako da se sakriju, da ih sa 10 metara niko nije video.

Dodao je da je problem Vojske Srbije nedostatak ljudi i ukazao na to da je najveći broj pripadnika vojske sa juga Srbije.

„Mi imamo mnogo tenkova, tenkovska smo velesila po broju, nismo imali ni 30- 40 koji su suštinski radili, nisu neki imali akumulatore, ali najveći problem je uvek bio sa posadama. Imali smo maksimalno 65 posada, a danas imate 100 posada iz aktivnog sastava, to pokazuje ozbilju snagu“, zaključio je Vučić.

Vučić je rekao da očekuje u narednoj godini od Rusije nova oklopna vozila, modernija, i još 30 tenkova, a od Kine prve bespilotne letelice vredne oko 30 miliona evra.

Na poligonu „Pasuljanske livade“, predsednik je posebno istakao da u regionu samo Rumunija ima veću vojsku od Srbije.

„Mi i Mađari smo tu negde, a svi ostali su daleko, daleko iza. Naravno Grčka ima ogromnu vojsku, to nisu uporedive cifre, ali sve ovo drugo i prostor bivše Jugoslavije… Mi dramatično snažimo našu vojsku, ti naši koraci nisu od milje, to su koraci od sedam milja“, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Izvor Infobrif.rs Beta
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More