Dobra saradnja Srbije i BiH

376

BEOGRAD – Srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ocenio je danas da je saradnja Srbije i Bosne i Hercegovine na zadovoljavajućem nivou, ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje u različitim oblastima.

On je u razgovoru s ministrom za rad i socijalnu politiku Bosne i Hercegovine Veskom Drljačom, posebno istakao da je Prva regionalna ministarska konferencija “Inicijativa za socijalnu dimenziju” za zemlje Zapadnog Balkana, koja je održana u utorak, imala veliki značaj za jačanje bilateralne saradnje.

“Naše dve zemlje suočavaju se s mnogim zajedničkim problemima, a razmena iskustava u njihovom rešavanju ima veliki značaj, dodao je Đorđević.

Ministar Drljača se saglasio se ministrom Đorđevićem o značaju Konferencije i mogućnosti da zemlje Zapadnog Balkana pristupe delu sredstava iz Evropskog socijalnog fonda, i naglasio da je Srbija pravi primer pokretača saradnje u ovoj oblasti na regionalnom nivou, te da se nada da će ostale zemlje regiona nastaviti sa organizacijom konferencija u oblasti socijalne dimenzije evropskih integracija na istom nivou, kaže se u saopštenju iz ministarskog kabineta.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More