Tači: Bez priznanja Kosova nema ni normalizacije odnosa

Foto: Youtube/Printscreen/Kosova Press
367

PRIŠTINA – Do podele Kosova neće doći niti će se formirati Republika Srpska, rezultat je razgovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, rekao je danas u Parizu predsednik Kosova Hašim Tači.

„Neće biti podele, niti asocijacije sa izvršnim ovlašćenjima što podrazumeva stvaranje Republike Srpske na Kosovu“, rekao je Tači u Parizu gde boravi na poziv predsednika Francuske Emanuela Makrona i učestvuje na proslavi sto godina od završetka Prvog svetskog rata.

Tači je ocenio da rezultat dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije treba da bude potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma.
„Prva tačka sporazuma će uključiti međusobno priznanje Kosova i Srbije“, rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, Kosovo ima tri cilja koja koja želi da postigne dijalogom sa Srbijom i to su međusobno priznanje, zamena rezolucije 1244 i učlanjenje Kosova u UN.

Istakao je da bez međusobnog priznanja ne može biti ni normalizacije odnosa.

On je na konferenciji za medije u Parizu rekao da je Kosovo počastvovano što je njen predsednik pozvan na ovu manifestaciju ocenjujući da je to još jedna afirmacija, poštovanje i podrška državnosti Kosova.

Izvor Infobrif.rs Beta
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More