Dačić sumirao utiske turneje: Mnogi razmišljaju da preispitaju svoje odluke o Kosovu

Šef srpske diplomatije zadovoljan rezultatima turneje po zemljama Južne i Centralne Amerike

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ IGOR STANIC
175

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je zadovoljan rezultatima turneje po zemljama Južne i Centralne Amerike, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

„Završio sam jednu izuzetno uspešnu posetu tokom koje sam učestvovao na dva multilateralna skupa – na Konferenciji UN o saradnji Jug-Jug u Argentini i Konferenciji Asocijacije karipskih zemalja u Nikaragvi“, rekao je Dačić i dodao da je iskoristio priliku da razgovara o srpskim državnim interesima i problemima.

Ivo Andrić dobio ulicu u Gvatemali, Dačić prisustvovao ceremoniji i ovo poručio (FOTO+VIDEO)

Dačić je rekao da je tokom posete Argentini, Urugvaju, Paragvaju, Gvatemali i Nikaragvi razgovarao sa 21 ministrom spoljnih poslova, sa više predsednika, premijera i potpisao više međudržavnih sporazuma.

„To je veoma značajno jer je, kao što znate, Kosovo ponovo podnelo zahtev za prijem u Interpol. O tome će se krajem godine razgovarati na Кonferenciji Interpola u Čileu i zato su nam svi ti glasovi potrebni“, dodao je Dačić.

Dačić na turneji u Latinskoj Americi: Srpska porodica Hjusić daje počasne konzule već treću generaciju (FOTO+VIDEO)

Šef srpske diplomatije rekao je na kraju posete zemljama Južne i Centralne Amerike da je razgovarao i sa mnogim zemljama koje su priznale Kosovo, o tome da preispitaju svoje odluke, ali o tome kad se to sve i desi.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More