Bez saglasnosti Nemačke nema napretka

FOTO: TANJUG/ SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE/
320

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vućić izrazio je danas očekivanje da će Nemačka osuditi rušenje sporazuma CEFTA, odnosno odluku Prištine o povećanju poreza na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, navodeći da niko ne može da razume tako neodgovoran postupak koji plaši.

Mislim da će Nemci nedvosmisleno pokazati odnos prema rušenju sporazuma CEFTA, rekao je Vučić posle sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel navodeći da ne želi da kaže da je to rezultat njihovog razgovora već dosledne nemačke politike.

Prema njegovim rečima, kao što će Nemačka biti za nezavisnost Kosova jer je to njihova to politika „takođe znam da će svakako osuditi politiku rušenja ovog sporazuma“.

Vučić je preneo da je Merkelovoj rekao da ne razume takav nedgovoran potez Prištine da ruši sporazum star dugi niz godina.

Vučić kaže da se treba plaštiti šta mogu da urade glave koje su donele takvu odluku i da ga je „strah toga“.

Govoreći o odnosu sa Prištinom, Vučić je rekao da je Srbija za politiku kompromisa, razumevanja, zaštitu državnih i nacionalnih interesa.

Kako je naveo, kakva je svrha pričati sa Merkel o nekom planu kad ne može da se obezbedi ni poštovanje CEFTA sporazuma zavhaljujući nekim glavama u Prištini.

„Šta da joj kažem malo nam fali da se dogovorimo, miljama smo udaljeni od bilo kakvog sporazuma“, rekao je Vučić, navodeći da je tako rekao Merkel.

Vučić je rekao da je rušenje sporazuma CEFTA jedino negativno što je rekao govoreći sa Merkel o prilikama u regionu.

On je kazao i da je važno da za sve što Srbija radi pokuša da dobije saglasnost Nemačke, jer bez te zemlje teško da se može očekivati bilo kakav napredak ne samo na putu evropskih integracija, nego i na pozicioniranju Srbije u savremenom svetu.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More