Biković odgovara Britancima: “Žao mi je samo što jednostrano ostaje neprimećena snažna poruka mira”

Neverovatan uspeh postiže film "Balkanska međa", za dve nedelje 150. 000 gledalaca je pogledalo ovo ostvarenje

407

Nastavlja se polemika oko pisanja britanskog Tajmsa o filmu “Balkanska međa”.

“Velika Britanija je važila za kolevku demokratije i, ako je zaista tačno da neko poziva na cenzuru filma kao umetničkog dela, onda mi se čini da Britanci imaju većih problema od Bregzita”, rekao je glumac Miloš Biković.

Bikoviću je žao što kritičari filma nisu uočili poruku mira koju šalje “Balkanska međa”, piše Danas.

“Žao mi je samo što se jedna akciona drama gleda kroz vizuru politike, zbog čega u pomenutom tekstu potpuno jednostrano ostaje neprimećena snažna poruka mira, duboko ugrađena kroz odnose koji u filmu postoje između Srba, Albanaca i Rusa”, objašnjava Biković, napominjući da “Balkanska međa” postiže veliki uspeh kod publike.

Pozivajući se na informacije partnera – distributerskih kuća Tventit Senčuri foks (Twentieth Century Fox) i Amadeus iz Londona, Biković kaže da “svetska distribucija filma nije prekinuta, a u Srbiji za dve nedelje videlo ga je više od 150.000 gledalaca”.

Britanski Tajms oštro je napao film “Balkanska međa”, ocenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir, prenose mediji.

Britanski „Tajms“ oštro kritikovao film „Balkanska međa“

U komentaru objavljenom 31. marta film se istovremeno stavlja u kontekst “meke sile” Rusije.

Tajms čak na izvestan način poziva na cenzuru filma, navodeći da je “Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite” i da je “vreme da se na to stavi tačka”, jer “kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda”.

Biković oštro odgovorio na kritički tekst britanskog Tajmsa o filmu „Balkanska međa“

Film “Balkanska međa”, koji je nedavno premijerno prikazan u Rusiji i Srbiji, govori o desantu na prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica zauzela aerodrom Slatinu neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma.

Izvor Danas
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More