Podgorica: Incident zbog Tita – za jedne ponos, za druge diktator

Foto/Wikimedia
381

PODGORICA – Savet mladih DPS-a Tuzi prekjuče je obnovio natpis sa Titovim imenom na brdu Dečić, koji se tu nalazi još od 1946. godine, ali je on juče uklonjen i na tom mestu okačena je albanska zastava.
Zbog toga je sinoć bilo pojačano prisustvo policije u Tuzima, a policajci su legitimisali građane i sproveli određene provere kako bi se slučaj rasvetlio. Policija pritom nije uklonila albansku zastavu, kako ne bi došlo do eventualnih incidenata, a više detalja o ovom slučaju i počiniocima za kojima se traga znaće se nakon prikupljenih obaveštenja.

Kako je kazao odbornik DS-a Ivan Ivanaj, Tito je možda za neke heroj, ali za Albance u Malesiji je jedan od najvećih zlotvora. On je istakao da je Titovo ime na Dečiću sramota za Malesiju.
“Ko god da je skinuo natpis, svaka mu čast. Njegova politika je ubijala sve što se protivilo njegovoj veštačkoj ideologiji. Ubijali su on i Ozna sve, od seljaka do sveštenika. Ne čudi nas da deca i unuci njegove ideologije žele da ga vrate među nas, ali nas čudi zašto država ne reaguje na ovakve direktne provokacije. Nema dela Crne Gore koji nije platilo od komunista kao Malesija. Ali, oni koji su u to vreme bili produžena ruka te asimilatorske i rušilačke ideologije, izgleda da su održali ljubav prema diktatoru Titu i kod svog podmlatka. Tito je onaj koji je masakrirao Albance u Baru, koji je posle Drugog svetskog rata ubijao mnoge Malisore i koji je želeo da Albanija bude u sastavu SFRJ. Neka je sram one koji pokušavaju da ožive to čudovište”, kazao je Ivanaj.

Tuzi su nedavno dobile status opštine, a ranije je to bila opština u sastavu Podgorice.

Izvor Tanjug Volimpodgoricu.com Dan
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More