Cipras imenovao Palmu za počasnog konzula Grčke

Foto: Facebook / Dragan Marković Palma
146

“Zahvaljujem se premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu na poverenju koje mi je dao potpisujući ukaz o mom imenovanju za počasnog konzula Grčke u Srbiji”, kazao je predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma koji je danas u Atini imenovan na ovu funkciju, prenosi Blic.

On je ocenio da “danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Grčke Aleksis Cipras imaju odličnu saradnju”.

“Nekada je odlično sarađivao srpski i grčki narod, kao što je i sada slučaj, a danas blisko sarađuju i vlasti u Beogradu i Atini”, kazao je Marković u Atini, tokom razgovora sa alternatinvim ministrom inostranih poslova Grčke Markosom Bolarisom i šefom kabineta grčkog premijera Aleksisa Ciprasa Evangelosom Kalpadakisom.

Kako je naveo, njegova poruka za vladu Grčke je da „od Grčke ne očekujemo ništa više ni manje od odnoga što je do sada radila za Srbiju“.

Foto: Facebook / Dragan Marković Palma

“Grčka danas ima status jedne dobre i poštene države i ja čestitam premijeru Ciprasu, što je uspeo da sprovede reforme i zaustavi zaduživanje Grčke koje je neko pre njega uradio”, kazao je Marković.

On je naglasio da „Srbija ima veliku podršku Grčke na evropskom putu, kao i u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije“.

Zbog Palme izbila svađa u Beču! (FOTO+VIDEO)

“Velika Albanija, koju stvaraju Albanci na Balkanu pretnja je i za Grčku. Kosovski Albanci su između pokrajine Kosova i Metohije i Republike Albanije ukinuli granicu mimo svih važećih dokumenata, a posebno Rezolucije 1244 i Briselskog sporazuma. Ne poštuju Briselski sporazum jer nisu ispunili svoju jedinu obavezu, a to je formiranje Zajednice srpskih opština. Umesto toga formiraju Vojsku Kosova takođe mimo svih dokumenata i sporazuma, čak i protivnom svom takozvanom Ustavu. Ne ukidaju anticivilizacijske takse od 100 posto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, iako je to preporuka i SAD i EU i čak je i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno zaključio da te takse treba se ukinu”, poručio je lider Jedinstvene Srbije.

Novinarka bečkog Standarda: Ko je taj Dragan Marković?

Očigledno je da nekoliko zapadnih zemalja javno kažu Albancima da ukinu takse, a u četiri oka im kažu „neka takse ostanu“, rekao je Marković.

On se osvrnuo i na opoziciju, rekavši da „u svakoj državi postoji opozicija, ali jedina opozicija koja radi protiv svog naroda i svoje države je ona u Srbiji i to je samo deo opozicije u Srbiji“.

“Moja poruka opoziciji u Srbiji je delujte opoziciono, ali nikada protiv svog naroda i svoje države, kao što to sada rade pojedini samozvani lideri opozicije. Oni mi liče na direktore magacinskog prostora, a magacin prazan, nema robe. I još se, kao takvi direktori, hvale svojim radom”, rekao je Marković.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More