Francuska kompanija preuzima beogradski aerodrom

Foto/Wikipedia
415

BEOGRAD -Francuska kompanija Vansi će koncesiono preuzeti beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ za nekoliko nedelja, izjavio je danas ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni.

„Stvari se odvijaju dobro i idu napred. Hvala srpskoj vladi što je odabrala Francusku, to je odličan projekat u kome svi dobijaju. Aerodrom ostaje Srbiji, ali Francuzi će biti koncesionari 25 godina“, rekao je Mondoloni gostujući na Prvoj.

Istakao je da je to jako lep projekat i investicija vredna više od milijardu evra.

„Sve se odvija prema ugovoru iz marta i zvanično preuzimanje koncesije će biti u narednim nedeljama, kako je predviđeno ugovorima. Tu nema problema“, naglasio je Mondoloni.
Podsetio je da će u Beogradu u saradnji sa francuskim partnerima biti realizovan i projekat za sređivanje deponije u Vinči vredan 400 milona evra i izrazio nadu da će francuske kompanije učestvovati i u izgradnji metroa.

Mondoloni kaže da francuska preduzeća posluju u Srbiji i da bi trebalo da budu još prisutnija.

Ugovor o koncesiji na 25 godina obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i poletno–sletne staze.

Ukupna nominalna vrednost transakcije je oko 1,46 milijardi evra.

Izvor Tanjug Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More