Austrijska pokrajina: Autobus zaustavljen jer vozač ima boginje

Autobus vraćen u saobraćaj posle ove procedure

Foto: pixabay
163

U glavnom gradu austrijske pokrajine Koruške, Klagenfurtu, u sredu je obustavljen na više sati gradski autobuski saobraćaj, jer je jedan vozač gradskog prevoza oboleo od boginja.

Odluka da se obustavi gradski prevoz doneta je da bi se sprečilo širenje ove veoma zarazne bolesti. Pokrajinska direkcija za zdravstvo donela je odluku da se obustavi autobuski saobraćaj u gradu i da se proveri status vakcinacije svih vozača, kao i da se autobusi gradskog prevoza dezinfikuju.

Saobraćaj je ponovo uspostavlen nakon par sati, i to samo s vozačima koji su dokazali da su vakcinisani. Gradska referentkinja za zdravstvo Beate Pretner kazala je da ovaj slučaj, kao i ponovno pojavljivanje ove bolesti proteklih godina, pokazuje jasno da je nedovoljno ljudi vakcinisano da bi se sprečilo širenje boginja.

Do 3. aprila u Austriji je zabeleženo već 60 obolelih od boginja, a poređenja radi, u celoj 2018. zabeleženo je ukupno 77 slučajeva.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More