Velika tragedija: Potresna scena na mestu nesreće u centru Beograda (FOTO)

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
475

Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, obišao je mesto saobraćajne nesreće u Resavskoj ulici, u centru Beogradu, u kojoj je jedna osoba jutros izgubila život, a šest ih je povređeno.

„Ovo je velika tragedija u kojoj je jedan pešak tragično nastradao, kada je tramvaj izleteo iz šina“, rekao je Radojičić.

Još šest osoba je povređeno, kazao je gradonačelnik i dodao da je to „užasan događaj“.

Ne pamti, istakao je, da se nešto slično dogodilo u Beogradu, ali da postoje sigurnosne kamere, koje će, kako je rekao, pomoći da se razjasni kako je do nesreće došlo.

„Jedina poruka koju mogu da pošaljem je da svi budemo pažljiviji u saobraćaju da nam se ovakve stvari ne bi ponovile“, rekao je Radojčić.

Direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća, Radiša Momčilović, kaže da je teško u ovom trenutku govoriti o okolostima pod kojima se ova saobraćajna nesreća dogodila, ali da, prema nezvaničnim informacijama, kojima raspolaže automobil „dacia logan“ prošao na crveno svetlo i udario u prednji deo tramvaja na liniji broj 7.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina, udario u drvo, pokosio pešaka i zaustavio se tik uz zid jedne zgrade, rekao je Momčilović.

„Imamo video snimak u tramvaju i video snimke sa okolnih objekata koji će nam pomoći da rasvetlimo pod kojim okolnostima se dogodila ova nesreća“, rekao je Momčilović.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da se za sada jedino zna da su u sudaru učestvovali tramvaj GSP-a koji se kretao Resavskom ulicom i automobil koji se kretao Kunskom ulicom.

Jedna osoba je poginula, a pet je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na uglu Resavske i Krunske ulice kada je tramvaj izleteo iz šina, rečeno je Tanjugu u MUP i Urgentnom centru.

 FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

U Urgentnom centru za Tanjug su naveli da je dijagnostika u toku.

RTS javlja da su teške povrede, opasne po život zadobili vozač tramvaja i vozač automobila. Ostali imaju lakše povrede.

Uviđaj je u toku, a Resavska ulica je u potpunosti zatvorena.

Na licu mesta su vatrogasci, saobraćajna policija i ekipe Hitne pomoći koje ukazuju pomoć povređenim u tramvaju.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More