Novi auto-put kroz Republiku Srpsku, nove i cene putarine

Foto: Wikipedi
415

Prema ovoj Uredbi, putarina se za otvoreni sistem naplaćuje po klasama vozila, za izgrađenu deonicu autoputa Banja Luka – Bosanska Gradiška na naplatnom mestu Jakupovci i iznosi 2,5 KM za putničke automobile bez prikolice, odnosno prvu klasu vozila.

Putarina se za zatvoreni sistem naplaćuje po klasama vozila za izgrađeni autoput Banja Luka – Doboj, na naplatnim mjestima Mahovljani, Laktaši, Drugovići, Prnjavor i Kladari, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću, navodi Srna, prenosi Klix.ba.

U saopštenju se dodaje da cena putarine po zatvorenom sistemu zavisi od dužine pređene deonice i da za putničke automobile, odnosno vozila prve klase iznosi za pređenu deonicu od Banje Luke do Prnjavora četiri KM, odnosno za dionicu od Banje Luke do Doboja sedam KM (420 dinara).

U iznos putarine uračunat je PDV, a putarina se može plaćati u KM i efektivnim stranim novcem, gotovinskim plaćanjem, pretplatom i bankovnim karticama.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More