Snežno nevreme u Čikagu u sred aprila (FOTO)

Foto/Svetozar Dančuo
81

Nevreme sa obilnim snežnim padavinama u nedelju 14. aprila 2019. godine zahvatilo je šire područje Čikaga.

Foto/Svetozar Dančuo

U nekim delovima grada kao i u području Međunarodnog aerodroma Ohero u popodnevnim satima izmereno je blozo 15 santimetara snega. Zbog iznenadne proletnje snežne oluje otkazano je hiljadu letova, dok ostali u proseku kasne do 50 minuta.

Foto/Tviter

Sneg je „iznenadio“ sve komunalne službe ali i metorologe koji su najavljivali kraće snežne padavine bez zadržavanja snežnog pokrivača.

Foto/Svetozar Dančuo

U nekim delovima grada zimska služba uopšte nije funkcionisla niti je sneg čišćen na ulicama i putevima. Javni gradski saobraćaj odvijao se otežano, a ulice su bile pune raskvašenog snega. Do većeg kolapsa u saobraćaju nije došlo zahvaljujuči i tome što je na putevima bio mali broj vozila zbog neradnog dana.

Foto/Svetozar Dančuo

Od petka, kada je izmereno proljetnih 20 stepeni, pa do nedelje kada je gotovo ceo dan padao gusti sneg nošen snažnim vetrom uz grmljavinu i temperaturu od nula stepeni, stanovnici Čikaga u šali kažu da su se izmenila „četiri godišnja doba“.

Foto/Svetozar Dančuo

Niske temperature i sneg u Čikagu u aprilu nisu retkost i dešavaju se svakih
nekoliko godina.
Prema prognozama Američke nacionalne meteorološke službe sneg se neće
zadržati duže od utorka kada se očekuje „povratak“ proleća i temepratura od 15 stepeni.

S. Dančuo

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More