Karikature Petričića i Koraksa proterane iz Lazarevca (FOTO)

Foto: Youtube/Printscreen/Dvougao
478

BEOGRAD – Lokalne vlasti u Lazarevcu naredile su da se iz prostorija biblioteke „Dimitrije Tucović“ uklone karikature Dušana Petričića i Predraga Koraksića Koraksa, saopštilo je udruženje „Novi optimizam“.

Karikature su bile postavljene u okviru izložbe „Karikature od naših života“ koju su organizovali biblioteka i udruženje „Novi optimizam“ u okviru obeležavanja 9. novembra kao Svetskog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma.

„Funkcionerima vladajuće stranke očigledno je zasmetalo to što se veliki broj Lazarevčana već u petak okupio u biblioteci, kako bi prisustvovali prvom danu izložbe i tribini ‘Koja je tvoja crvena linija?’, na kojoj su, osim dvojice naših najpoznatijih karikaturista, govorili i pisac Filip David i reditelj Goran Marković. Nažalost, izložba nije dočekala ni prvi sledeći radni dan“, navedeno je u saopštenju.

Kako su ocenili, na taj način se zapravo pokazalo da je tačno sve ono na šta su učesnici tribine i ukazivali – „sve veća fašizacija društva, zloupotreba vlasti i potiranje elementarnih ljudskih prava“.

Iz „Novog optimizma“ navode da će sa svojim saradnicima nastaviti da organizuju događaje širom Srbije kako bi „probudili i podstakli ljude na aktivizam, postavljajući pitanje – Koja je tvoja crvena linija“.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More