Haradinaj: Taksa na robu iz Srbije i BiH može biti i povećana

Foto: Youtube/Printscreen/KlanKosova
410

BEOGRAD – Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas posle sednice Vlade Kosova da je odluka Srpske liste da pređe u opoziciju i ne bude deo vladajuće koalicije njihova slobodna politička volja.

Razlog za donošenje odluke Srpske liste da pređe u opoziciju je povećanje takse od 10 posto na robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Haradinaj je rekao kako Kosovo nastavlja da ostvaruje svoju agendu.

„To što smo rekli i urađeno je, a što se takse tiče ona može biti i povećana“, rekao je Haradinaj.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je ranije danas, posle sednice Predsedništva, da Srpska lista želi da ucenjuje na šta oni neće pristati.

Srpska lista je odmah posle odluke Vlade Kosova o uvođenju takse od 10 odsto za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine saopštila da će podržati svaki pokušaj rušenja Vlade Kosova.

Predstavnici opozicionih stranaka izjavili su da neće rušiti Vladu zajedno da Srpskom listom, jer smatraju da je odluka o dodatnim taksama ispravna. Neki su mišljenja da bi trebalo da se uvede i embargo na uvoz robe iz Srbije.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More