Vulin: Uvredili su nas u Parizu, ali ne i ponizili

Foto: Ministarstvo odbrane, arhiv
376

BEOGRAD – Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je povodom skandala u Parizu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je hrabru odluku da ostane glavnom gradu Francuske, piše „N1“.

Kako je rekao Vulin, predsedniku sigurno nije bilo lako, jer bi u suprotnom ispalo da je Hašim Tači uspeo da otera Srbiju sa mesta gde je pobedila u Prvom svetskom ratu.

„Onaj ko je dozvolio da se Tači nađe tamo gde mu nije mesto, trebalo bi da oseća stid… Ne verujem da će osećati stid, jer da ga oseća, ne bi uradio to što je uradio… To jeste bio pokušaj da se Srbija izbaci sa te velike grupne fotografije pobednika u Prvom svetskom ratu i da ono što smo osvojili velikom pobedom naših predaka sada izgubimo. Nisu uspeli u tome, da li su nas uvredili jesu, ali nas nisu ponizili“, rekao je ministar Vulin.

U Srbiji je i dalje jedna od glavnih tema skandal oko rasporeda sedenja na svečanoj ceremoniji obeležavanja stogodišnjice primirja u Prvom svetskom ratu.

Iako se čini da je diplomatski skandal izbegnut, analitičari ocenjuju da je skrajnutost srpskog predsednika bila šamar za srpsku istoriju.

Predsednik Vučić veruje da je problem nastao zbog abecednog reda.

Dok ambasador Srbije u Parizu nije želeo da komentariše sporni događaj, ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni je rekao da je pozicija na koju je smešten Aleksandar Vučić bila greška. On se dva puta izvinio predsedniku Aleksandru Vučiću.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More