Umesto da objasni zašto je otkazao projekciju filma, direktor Doma kulture u Bujanovcu uradio neverovatnu stvar

Foto: wikipedia
184

BUJANOVAC  – Nakon otkazivanja projekcije filma „Balkanska međa“ u Domu kulture u Bujanovcu, te reakcija ekipe filma i Ministarstva kulture, danas je objašnjenje za takav potez stiglo iz kabineta predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije Zorana Stankovića.

U izjavi koja je dostavljena medijima, navodi se da je, a prema obavešenju nadležnih lica iz opstine Bujanovac, projekcija otkazana voljom direktora Doma kulture u Bujanovcu, a da pri tome on nikoga od odgovornih pojedinaca u opštini Bujanovac nije obavestio o svojoj odluci.

Umesto da pruži bilo kakvo objašnjenje, direktor je, kako se navodi, otišao na odmor i trenutno se nalazi u inostranstvu.

„Kako su nam rekli iz opštine po njegovom povratku sa odmora, početkom naredne nedelje, nadležni organi SO Bujanovac utvrdiće sve činjenice vezane za otkazivanje projekcije filma i preduzeti zakonom predviđene mere protiv samovolje odgovornih lica“, navedeno je u izjavi iz Stankovićevog kabineta.

Ministar Vukosavljević o zabrani filma „Balkanska međa“ u Bujanovcu

O tim merama Stanković očekuje da budu obavešteni, a, inače, njegov je lični stav da prikazivanje filma „Balkanska međa“ ni na koji način ne može da naruši međuljudske odnose Srba i Albanaca u toj opstini.

Juče su, nakon otkazivanja projekcije, producenti filma i Ministarstvo kulture kritikovali takvu odluku kao nepotrebnu, neobjašnjivu i politički provokativnu, a ministar je Vlada Vukosavljević ocenio da je reč o „avanturizmu kojim se doliva ulje na vatru“.

Film “Balkanska međa” zabranjen u Bujanovcu!

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More