Promenite lozinke, Fejsbuk kompromitovao nekoliko miliona Instagram naloga

Foto/Pixabay
58

Fejsbuk je kompromitovao čak nekoliko miliona Instagram naloga, zbog čega je bitno da se promeni lozinka.

Fejsbuk je pre nekoliko nedelja lozinke preko 600 miliona korisnika čuvao u tekstualnom formatu, bez ikakve enkripcije i što je još gore – stavio ih na uvid preko 20.000 ljudi, zaposlenih u Fejsbuk mreži. U početku se verovalo da je “tek nekoliko hiljada Instagram naloga“ bilo kompromitovano na isti način, ali prema TechCrunch izveštaju u pitanju je čak nekoliko miliona naloga, a ne nekoliko hiljada.
To je potvrdio i Fejsbuk, ali je objasnio i da je to bila nenamerna greška, koja je ispravljena odmah nakon njenog uočavanja, prenosi „Mondo“.

„U skladu sa praksom svih kompanija i Fejsbuk maskira lozinke, koje korisnici kreiraju prilikom otvaranja naloga na društvenoj mreži, koje nisu vidljive zaposlenima“, naveli su u Fejsbuk kompaniji nakon potvrde da je uočena greška sa otkrivenim lozinkama otklonjena.

S obzirom na to da su nalozi u Srbiji bili izloženi zaposlenima potrebno je da, radi vaše bezbednosti, promenite svoje Instagram lozinke. Jedino na taj način bićete sigurni da vam je nalog zaštićen u potpunosti.

Izvor Blic,Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More