Vučićev prvi komentar na Tačijevu fotografiju sa Putinom

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL
376

BEOGRAD – Nismo oduševljeni svakom fotografijom, ali svako ima svoju politiku i poziciju, kao što je ima i Srbija, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom fotografije na kojoj se u Parizu rukuju ruski predsednik Vladimir Putin i kosovski predsednik Hašim Tači.

„Može Tači da juri Putina koliko hoće, ali neće dobiti podršku za bilo šta s čime se Srbija ne saglasi“, rekao je Vučić na pres-konferenciji i istakao da smo u ovom trenutku „mnogo daleko od usaglašavanja“.

Naveo je da kao što Rusija ima svoje interese, imaju ih i SAD.

„To što se ja vidim sa Trampom, ne znači da će SAD da promeni mišljenje o Kosovu, kao što ga neće promeniti ni to što je Tramp rekao da su Srbi veliki narod“, primetio je predsednik Vučić.

Tako je uveren da ni Rusija neće menjati poziciju i da će, kao i do sada, biti uz Srbiju.

Za fotografiju Putina i Tačija je rekao da ne zna kada je napravljena u Parizu, gde je u nedelju održana ceremonija povodom sto godina primirja u Prvom svetskom ratu, ali zna kako je Putin reagovao na samoj ceremoniji kada je shvatio sa kim se rukuje.

A povodom Tačijevih navoda o tom razgovoru, rekao je:

„Nije to moja stvar. To je pitanje za Rusiju i za Prištinu. Nije na nama da vodimo računa šta će da radi velika sila kao što je Rusija, nije na meni ni da kukam…“, rekao je Vučić.

„Ne verujem da je Putinu uvek lako, uprkos činjenici da EU defakto podržava nezavisnost Kosova, a da se mi nalazimo na evropskom putu. Nije mu lako. Nismo oduševljeni svakom fotografijom. U politici nema ljubavi, već samo interesa“, poručio je Vučić.

Rusija je, istakao je, naš prijatelj, sa Rusijom imamo dobre odnose i imaćemo još bolje odnose.

Naveo je da ruski predsednik Putin dolazi u Srbiju u januaru iduće godine, a da nikad neće otići u Prištinu.

U decembru, dodaje, u Srbiju dolazi i francuski predsednik Emanuel Makron, koji, naglasio je, takođe neće otići u Prištinu.

Istakao je da u Srbiju dolaze i kineski predsednik i premijer i predsednik Izraela, kao i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i drugi ljudi, sa različitih strana sveta.

„Pitaju me kako mogu da poznajem Orbana i Soroša. Mogu, to je najveća pohvala srpskoj politici, jer je uspela da izvuče najviše na različitim stranama sveta“, poručio je Vučić.

Tačijev tvit  o susretu sa Putinom prenela je ruska agencija TASS, uz napomenu da „Kremlj nije izdao nikakvo saopštenje o tom susretu“.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More