Pesma objavljena u partijskom listu izazvala oštru reakciju kancelara Kurca

FOTO: Printscreen/You Tube
88

BEČ – Ksenofobična pesma objavljena u partijskom listu Slobodarske partije Austrije (FPO) Braunau izazvala je oštru reakciju kancelara Sebastijana Kurca.

Pesma je, takođe, izazvala gnev kod lokalnih koalicionih partnera.

U pesmi pod naslovom “Poređenja – gradski pacov (životinja kanalizacionog porekla)”, porede se stranci u Austriji i pacovi.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i predsednik pokrajine Gornja Austrija Tomas Štelcer zatražili su distanciranje od FPO, manjeg partnera u vladajućoj koaliciji  u toj pokrajini.

“Izbor reči je za svaku osudu, i veoma rasistički, te nema mesta takvom rečniku u Gornjoj Austriji, kao ni u celoj Austriji”, naglasio je Kurc u izjavi APA.

Rekao je da je pod hitno potrebno jasno distanciranje i pojašnjenje od strane FPO Gornje Austrije.

Naglasio je da se ne sme gledati u stranu, već se moraju postaviti jasne granice takvom rečniku.

Prethodno je proteklog vikenda, fejsbuk objava na profilu vicekancelara i lidera FPO Hajnc-Kristijana Štrahea, izazvala burne reakcije.

Naime, na njegovom privatnom profilu našao se članak jednog ekstremno desničarskog sajta.

Kurc, koji je na saveznom nivou u koaliciji sa Štraheom, već je ranije u više navrata zatražio da se ta stranka distancira od veza sa ekstremnim desničarima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More