Srećom izbegnuta tragedija, jak vetar prevrnuo prikolicu kamiona (VIDEO)

Foto:Twitter/@Baggio_Srb_1
103

BEOGRAD – O jačini vetra koji danas duva u Srbiji i koji je već pričinio veću materijalnu štetu svedoči i video objavljen na društvenoj mreži Tviter.

Naime, kako navodi korisnik, od jačine vetra sa prevrnula prikolica na kamionu na putu iz Zrenjanina ka Novom Sadu, u blizini Žablja.

„Zamalo da poginem, sekunde su delile da stignem ranije i da na mene padne prikolica, jer sam bio prvi na putu. Duva vetar nenormalno, zato ko ne mora nigde da putuje, neka sedi kući“, napisao je korisnik Tvitera.

Snažna košava rušila je danas drveće i grane u Novom Sadu, Beogradu, Pančevu, a u Beogradu se srušio i deo fasade sa jednog solitera.

Olujni vetar koji od sinoć duva u Novom Sadu oborio je najmanje četiri stabla, a interventne jedinice Javnog komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo sa neophodnom mehanizacijom nalaze se neprestano na terenu i uklanjaju posledice nevremena, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Polomljen je i veliki broj grana, a najveća je pala u blizini Filozofskog fakulteta.

Povređenih građana nema, a pričinjena je materijalna šteta, najviše na automobilima parkiranim u blizini drveća, navodi se u saopštenju.

Jaka košava u Pančevu umalo nije dovela do većeg incidenta kada je jedno ogromno stablo palo na susednu zgradu i ljudima skoro ušlo u stan, prenosi „Blic“.

Stablo koje se nalazi u dvorištu Ekonomsko-trgovinske škole “Paja Morganović” bukvalno je iščupano iz korena, a onda je krenulo ka susednoj zgradi gde je oštetilo dve terase, porazbijalo nekoliko prozora i umalo ušlo u domove Pančevaca.

Foto: Printscreen/Youtube/013 info

„Bilo je strašno, začuo se prasak, pucanje stakla, nismo znali o čemu se radi. Kada smo videli drvo naslonjeno na zgradu, koje je komšijama skoro ušlo u stan, bili smo u čudu“, rekao je jedan od stanara ove zgrade, dok je drugi čak posumnjao da je reč o bombi.

Izvor Infobrif/Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More