Janković: Korak smo od paljenja knjiga

YouTube/Printscreen/N1
377

BEOGRAD – Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković izrazio je danas solidarnost sa karikaturistima Predragom Koraksićem i Dušanom Petričićem i ocenio da je uklanjanje njihovih karikatura iz biblioteke u Lazarevcu „korak do paljenja knjiga nepodobnih autora na raskopanim trgovima naših gradova“.

„Srbija je okupirana mrakom, i samo čiste i velike ideje mogu da je mraka oslobode, a ljudima vrate nadu u budućnost. Niko od nas nema pravo da bude iznenadjen ni ovim, ni onim što će uslediti ako se ne okrenemo osnovnim ljudskim i političkim vrednostima – slobodi, pravdi, ravnopravnosti, ljudskim pravima, vladavini prava i demokratiji“, naveo je on.

Janković je u pisanoj izjavi rekao da se solidariše sa Koraksićem i Petričićem, kao i svim ljudima koji danas „biraju njihov britki um, a ne ruglo tabloida“.

Pokret „Novi optimizam“ ranije je saopštio da su lokalne vlasti u Lazarevcu naredile uklanjanje karikatura Petričića i Koraksića iz prostorija biblioteke „Dimitrije Tucović“, koje su bile postavljene u okviru izložbe „Karikature od naših života“.

Izložbu su organizovali, kako se dodaje u saopštenju, biblioteka i udruženje „Novi Optimizam“ u okviru obeležavanja 9. novembra kao Svetskog dana borbe protiv

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More