Đilas: Vučić nema ugled u svetu, ponizili su nas

Foto/Printscreen/You Tube
368

ČAČAK – Srbija je pozicijom koju je na ceremoniji obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata u Parizu imao predsednik Aleksandar Vučić ponižena, rekao je predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Đilas.

„Pozicijom predsednika ponižena je i država Srbija, ali je poniženo i svih 1,2 miliona ljudi koji su život dali za slobodu u Prvom svetskom ratu. Ponizili su te ljude i time što u Srbiji nisu napravili obeležavanje tog datuma i što neko smatra da treba da se obeleži time što napravi vojnu vežbu i da se na njoj slika“, rekao je Đilas na konferenciji za novinare u Čačku.

Đilas je dodao da ne veruje u teorije zavere, ali da je pozicija predsednika Srbije na proslavi u Parizu pokazuje da Vučić nema ugled u svetu.

„Nažalost, od tog ugleda o kome priča Vučić nema ništa. Nego se kontakti dobijaju time, što će jednima dati aerodrome, drugima rudnike, trećima da prave fabrike za plate od 200 evra, malo će da ‘prodaje’ Srbiju pa će nas neko zbog toga primati i slikati se sa nama. A kad treba da se pokaže poštovanje prema državi, herojstvu, broju žrtava, onda će nas zaboraviti“, rekao je Đilas.

On je istakao da je za njega poruka događaja u Parizu da pozicija Srbije nije onakva kako to Vučić predstavlja.

„Ja bih najviše voleo, bez obzira što je Vučić predsednik protiv koga se ja borim jer smatram da loše radi, da je tamo imao glavnu poziciju i da je tamo moja država bila dobro predstavljena, ali nažalost to se nije desilo i to je jedna uvreda za sve“, rekao je Đilas.

On je u Čačku govorio na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena izborna lista Saveza za Srbiju na predstojećim lokalnim izborima u Lučanima koji su zakazani za 16. decembar.

Izvor Infobrif.rs Beta
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More