Osnovan Klub prijateljstva Srbije i Malezije

Foto: Adligat
231

Udruženje Adligat i Ambasada Malezije u Beogradu osnovali su Klub prijateljstva Srbije i Malezije. Ovim povodom održan je svečani prijem u Adligatu, tokom kojeg se pedesetak ljudi, prijatelja i poštovalaca Malezije, učlanilo u ovaj Klub.

Adligat
Foto: Adligat

Otpravnik poslova Malezije Nik Adi Arman ovom prilikom je poklonio originalan, autentičan štit kao i luk i pakovanje strela ručne izrade autohtonih plemena glavoseča sa Bornea. U udruženju Adligat nalazi se posebna Zbirka Malezije sa publikacijama i predmetima iz ove daleke zemlje. Stotinak publikacija čini najveću specijalizovanu zbirku malezijane u Jugoistočnoj Evropi. Zbirka će, uz podršku ambasade i institucija iz Malezije, biti uvećana sa ciljem da postane reprezentativan i važan centar za informisanje o Maleziji u ovom delu sveta.

Foto: Adligat

 – Saradnja na polju kulture, umetnosti, nauke, sporta, ekonomije – to je naš cilj. Povezivanje ljudi, povezivanje pojedinaca i institucija, izgradnja mosta između naših naroda koji ćemo svi mi rado prelaziti, zadovoljno sa strane posmatrati. To je cilj ovog Kluba. Mi ćemo biti desna ruka Ambasadi, iako pod okriljem Adligata, sve aktivnosti radićemo zajedno sa ambasadom. U planu nam je, za početak, prevod antologije modernih malezijskih pisaca na srpski jezik i, eventualno, dovođenje nekog od značajnih malezijskih književnika u Srbiju. Vidite, tako obična aktivnost zapravo je pionirska – to bi bio prvi put da se sa malezijskog jezika prevode književna dela direktno na srpski jezik, a bio bi i prvi put da zaista značajan malezijski književnik poseti Srbiju. Dakle, nama se pruža šansa da pišemo istoriju međunarodnih odnosa i prijateljstva! – izjavio je Viktor Lazić, predsednik Kluba i predsednik Udruženja Adligat.

Foto: Adligat
Izvor Srbijadanas
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More