Sombor, Rudnik i Gamzigradska banja postaju omiljene destinacije za turiste

Foto/Printscreen/You Tube
203

BEOGRAD – Broj dolazaka turista u Srbiju, u martu ove godine bio je veći nego godinu dana ranije za 5,7 odsto, a broj noćenja veći je za sedam procenata, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prema podacima Zavoda, broj noćenja domaćih turista u martu 2019. godine u odnosu na isti mesec godinu dana ranije povećan je za 4,1 odsto, dok je broj noćenja koje su ostvarili strani turisti veći za 11,6 procenata.

Tokom marta, u Srbiji je registrovan dolazak 233.000 turista, a ukupno ove godine ih je bilo 606.000, koji su u martu ostvarili 634.000 noćenja, a ukupno ove godine više od 1,7 miliona noćenja.

Među gradovima Srbije, najveći porast broja dolazaka i noćenja bio je u Somboru, a od planinskih mesta najveći rast je na Rudniku.

Od banja, Gamzigradska banja imala je najveći porast broj dolazaka u odnosu na situaciju pre godinu dana, dok je banja Vrujci imala najveći rast broja noćenja.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More