Pogledajte trejler filma Kralj Petar Prvi (VIDEO)

Foto: printscreen/Zillion film
545

Scene prikazane u trejleru filma Kralj Petra Prvi, koji je juče prikazan novinarima, ostavile su bez daha prisutne i nagovestile da će publika videti istorijski spektakl kakav se dugo čekao, dostojan umetnički i ljudski dug herojima velikih bitaka Prvog svetskog rata.

Ekipa filma Kralj Petar Prvi, na čelu sa rediteljem Petrom Ristovskim i glavnim producentom i glumcem Lazarom Ristovkim, nijednog trenutka nije gubila iz vida značaj ovog istorijskog perioda za srpski narod, kao i ulogu koju je imao najomiljeniji srpski kralj, Petar Prvi.

Film Kralj Petar Prvi produkciono je najveći film snimljen u Srbiji, a u njega je uloženo više od dva miliona evra. Film o podvizima srpske vojske u Prvom svetskom ratu sniman je više od šest meseci, prema motivima romana Čarape kralja Petra.

Naš film vizuelno deluje kao veliki holivudski spektakl koji košta 200 miliona dinara, kazao je Tanjugu glumac Lazar Ristovski koji igra naslovnu ulogu u filmu „Kralj Petar Prvi“ čija je premijera zakazana za 5. decembar u Beogradu.

Pre projekcije trejlera za film „Kralj Petar Prvi“ danas u Kombank dvorani Ristovski je naglasio da se tako spektakularan film može snimiti samo u Srbiji uz pomoć štapa i kanapa.

„Mi smo uspeli tako nešto da izvedemo i film “Kralj Petar Prvi“ deluje kao istorijski ratni spektakl. Osim vizuelnog identiteta, najveća vrednost filma je priča o ljudima. O Kralju Petru u nekim situacijama u kojima ga publika ne očekuje i o malim ljudima, pre svaga spskom seljaku koji je iz opanaka prešao u cokule i postao veliki ratnik“, kazao je Ristovski i dodao da film publici nudi i spektakl i emociju.

Slavni glumac je kazao sa u središte priče osim Kralja Petra, film postavlja u središte priče i malog Momčila Gavrića, najmlađeg vojnika u Prvom svetskom ratu.

„Imamo paralelne priče o običnim ljudima i u sudbinama koje su ih zadesile u Prvom svetskom ratu. Ovakav film Srbija do sada sigurno nije videla“, kazao je Ristovski.

On kaže da je nezgodno govoriti o članovima familije koji su uključeni u snimanje filma.

„Mnogi već pričaju:“Evo sin mu režira, žena glumi…“ Svi kažu da je Petar pokazo izuzetan talenat režijom filma “Kralj Petar Prvi“. Moje je zadovoljstvo veliko što je to baš tako. Snimio sam do sada preko 80 filmova i retko sam imao prilike da radim sa ogromnim zadovoljstvom kao što je to bio slučaj sa filmom “Kralj Petar Prvi“. Petar je umeo sa glumcima za vreme snimanaja filma, a sa druge strane baratao je odlično svojim rediteljskim zanatom“, kazao je Ristovski.

Petar Ristovski, Lazarov sin i reditellj filma kaže da je zajedno sa celim ekipom uspeo da snimi spektakl kakav srpska kinematografija još uvek nije videla.

„Na oglednim projekcijama ljudi koje sam pozvao da pogledaju film kazali su mi da su videli spektakl. Scenario sam potpisao zajedno sa Vladimirom Chosićem i Milovanom Vitezovićem…Scenario je nastao po knjizi Milovana Vitezovića “Čarape Kralja Petra“. Zadovoljan sam i siguran da će publika imati priliku da vidi nešto posebno u našem filmu“, kazao je Petar Ristovski.

Glumačku ekipu, pored jednog od naših najboljih glumaca Lazara Ristovskog, koga ćemo gledati u glavnoj ulozi kralja Petra Prvog, čine i mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića, glavnu žensku ulogu tumači Danica Ristovski u liku Makrene Spasojević, Aleksandar Vučković tumači lik mladog regenta Aleksandra, dečak Ivan Vujić igra Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svetskom ratu, popularni Radovan Raša Vujović seljaka Životu, mladi Marko Todorović igra princa Đorđa, a uloge u filmu još tumače i Branko Jerinić, Pavle Jerinić, Tihomir Arsić, Slobodan Ćustić, Tanasije Uzunović, Marko Baćović, Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

Premijera filma Kralj Petar Prvi zakazana je za 5. decembar, a publika će premijerno izvođenje moći da pogleda na tri lokacije u istom danu u Beogradu. Trenutno su u prodaji karte za Sava centar i Kombank dvoranu, a narednih dana počinje prodaja i za Sinepleks Ušće.

Izvor Infobrif

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More