Beograd od večeras sija u punom sjaju, pale se novogodišnji ukrasi

YouTube/Printscreen/RTV Mag
397

BEOGRAD – Novogodišnja rasveta će zvanično krenuti sutra sa radom, u vreme kada se pali i normalno ulično osvetljenje, a večeras će na određenim lokacijama u gradu JKP „Javno osvetljenje“ izvoditi probe.

Probe će na nekim lokacijama trajati između pet i sedam sati, kako bi se još jednom pre puštanja u rad proverila tehnička ispravnost svakog od montiranih elemenata, saopšteno je iz ovog preduzeća.

„Na više lokacija večeras će biti tehničke probe, a novogodišnja rasveta zvanično se pali sutra, kao što je najavljeno“, rekli su iz JKP „Javno osvetljenje“.

U saopštenju se navodi i da su Moskva i London već uključili novogodišnje osvetljenje, dok će Pariz to učiniti u istom terminu kao Beograd. Većina evropskih i svetskih gradova takođe tokom tekućeg meseca uključuje novogodišnje osvetljenje.

Novogodišnji ukrasi trebali su da zasijaju 5. novembra, ali kako je naveo zamenik gradonačelnika Goran Vesić, paljenje je odloženo zbog Miholjskog leta, odnosno visokih temperatura.

Postavka novogodišnjih ukrasa počela je još u septembu i trajala je oko dva meseca. Na spisak lokacija koje svake godine bivaju okićene pred Novu godinu, ove godine dodato je još dvadesetak novih ulica.

Grad Beograd kupio je i nove novogodišnje ukrase, kao što su zlatni lavirint, svetleći tunel, zlatna kapija i mnoge druge.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More