Muhamed – najpopularnije ime za novorođene dečake u Berlinu

Foto/Unsplash/Janko Ferlič
267

Muhamed je bilo najpopularnije ime za novorođene dečake u Berlinu prošle godine, javlja Dejli Mejl pozivajući se na nemački Bild.

Udruženje za nemački jezik otkrilo je da se ime Muhamed nalazi među deset najpopularnijih imena u čak šest nemačkih saveznih pokrajina, preneo je Klix.ba.

Pored popularnosti u Berlinu, ovo ime arapskog porekla našlo se na vrhu liste i u Hamburgu, Severnoj Rajni-Vestfaliji, Sarlandu i Hesenu. Kada je reč o Nemačkoj u celini, ime Muhamed našlo se na 24. na poziciji.

Muhamed je ime koje je u Berlinu skočilo sa šestog na prvo mesto kao najpopularnije ime za dečake, i nalazi se ispred Luja i Emila, a upravna direktorka Udruženja za nemački jezik Andrea Evels je ranije povezala porast popularnosti ovog imena sa talasom imigracije.

Evels je prošle godine istakla da bi ovo ime moglo ući u top deset najpopularnijih imena za bebe u zemlji do 2021. ili 2022. godine.

Podsećamo da je više od milion migranata s Bliskog Istoka i iz Severne Afrike ušlo u Nemačku otkako je Angela Merkel otvorila vrata zemlje 2015. godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More