Od sutra novi kanali na RTS-u

FOTO: Wikimedia Commons
371

BEOGRAD – Protokol o saradnji Radio-televizije Srbije (RTS) i kompanije Telekom Srbija, koji predviđa zajedničku produkciju serijskog i naučnog programa, potpisan je danas u Beogradu.

Sporazum su u prostorijama RTS-a  potpisali direktori RTS-a i Telekoma, Dragan Bujošević i Predrag Ćulibrk.

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević rekao je da je tri i po godine čekao taj sporazum RTS-a i Telekoma koji su, kako je rekao, prirodni saveznici.

„RTS jeste lider u proizvodnji domaćeg serijskog programa, a sada će zajedno sa Telekomom, tu poziciju dodatno da učvrsti“, izjavio je Bujošević, a preneo RTS.

On se nada da se saradnja Telekoma i RTS-a neće zaustaviti samo na ovome, već proširiti i na emitovanje sportskih sadržaja.

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk rekao je da su uvereni da je RTS pravi partner i da potpisivanjem tog Protokola postavljaju nove temelje za našu dugogodišnju uspešnu saradnju u koprodukciji domaćih serija koje će početi da se emituju već od sledeće godine.

„Planiramo da ih emitujemo na našem novom kanalu Superstar, koji od sutra počinje da se emituje i za koji verujemo da će naići na pozitivne reakcije naših korisnika“, rekao je Ćulibrk.

Kako je navedeno, rezultati tog partnerstva se očekuju već 2019. godine kada će biti emitovana prva od šest serija „Pet“, koje će biti emitovane kako na kanalima RTS-a tako i u Telekom distributivnim mrežama.

Gledaoce uskoro očekuje i novi kanal „RTS Nauka“, gde će se prikazivati naučni i obrazovni sadržaj, a korisnike mts TV-a od 15. novembra očekuje i novi kanal SuperStar.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More