Skandal u bečkoj školi: Učenik na času pustio “Užičko kolo”, nastavnik ga pljunuo, izbila tuča (FOTO+VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
295

Incident koji se ovih dana dogodio u bečkoj Visokoj tehničkoj školi u Otakringu, kada je nastavnik pljunuo učenika nakon što je ovaj u društvu puštao srpsko kolo, motao cigaretu na času i na slične načine provocirao nastavno osoblje, glavna je tema u Austriji.

Foto/Printscreen/You Tube

Sukob su drugi učenici zabeležili moblinim telefonima, a snimak je objavljen na društvenim mrežama. Na njemu se vidi verbalna rasprava nastavnika i učenika, tokom koje prosvetni radnik pokazuje đaku da izađe iz učionice.

Foto/Printscreen/You Tube

Kada ovaj odbija, nastavnik ga ni manje ni više pljune, zbog čega mladić nasrće na njega. Video se tu prekida.

Šokantan snimak izazvao je lavinu reakcija i komentara. Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vidi da je pomenuti nastavnik ranije bio žrtva divljanja razularenih učenika.

Die Medien, welche unverkürzt eine Videosequenz gezeigt und somit ein Bild über den Lehrer gezeichnet haben, sowie der Direktor der Schule, welche den Lehrer als Problematisch dargestellt hat, sollten in sich gehen. Nicht der Lehrer gehört suspendiert, sondern alle Schüler, welche zu dieser Stimmung in der Klasse beitragen!https://www.krone.at/1915524

Gepostet von Efgani Dönmez am Freitag, 3. Mai 2019

Škola je najpre odlučila da da otkaz nastavniku, a samo istraži ponašanje učenika, ali onda je cela priča dobila neočekivani nastavak na društvenim mrežama, kada se na Fejsbuku se pokrenula peticija za smenu čitavog rukovodstva škole, a ne samo nastavnika.

Za samo nekoliko dana u grupi je prikupljeno više od 10.000 potpisa i komentara pod sloganom “Mi zahtevamo: Ostavka Uprave HTL Ottakringa”.
U Fejsbuk grupi tvrde da su dobili nove optužujuće izjave dvojice đaka na račun drugih profesora. Kako đaci tvrde, nastavnik iz videa je bio nepopulran u čitavoj školi, te su ih i drugi nastavnici podstrekivali da se nad njim iživljavaju, piše Telegraf.rs.

Ovim povodom uzburkala se i politička scena Austrije. Pored Slobodarske partije Austrije (FPÖ) koja je za incident okrivila socijaldemokrate (SPÖ) i Stranku zelenih, u čijoj nadležnosti je obrazovanje u Beču, u međuvremenu su se oglasili i iz nacionalnog saveta (OVP), (BZO-Vien) i bečkog kluba NEOS.

Većina je stala na stranu nastavnika, optužujući decu za neprimereno i skandalozno ponašanje, ponudili su mu i odbranu vrhunskog advokata, ali i postavili prioriteno pitanje “kuda ide bečka obrazovna politika”. Direktor HTL Ottakring Johannes Bachmair za “Heute” je izjavio da je “nastavnik očigledno prešao granicu koju nije trebalo da pređe”.

Zato svi čekaju ponedeljak i odgovor na pitanje ko će i kada biti smenjen zbog odgovornosti.

Izvor Blic,Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More