Posle 15. januara 2019. na Kosovu je samo kod +383

FOTO: Pixabay
373

Predsednik Odbora regulatornog tela za elektronske komunikacije i poštu (ARKEP) Kresnik Gaši izjavio je da to telo nije prihvatilo da produži rok za korišćenje drugih međunarodnih pozivnih brojeva, već samo +383.

Kako je naveo, “IPKO (operater na Kosovu koji koristi prefiks za Sloveniju +386 prim. aut) smatra da može da ima komercijalne gubitke, dok VALJA (operater koji koristi međunarodni pozivni broj za Monako +377 prim. aut) nije ulagao u svoju mrežu”. U izjavi za RTK 3 Gaši je još rekao da rok za realizaciju bio 18 meseci.

„Smatramo da su operateri bili u mogućnosti da primene šifru +383 do 15. januara 2019. i da imaju vremena da sprovedu odluku. Nakon ovog datuma, oni će biti automatski kažnjeni“, rekao je on. Prema njegovim rečima kazne za one koji ne koriste pozivni broj +383 biće od 10 do 150 hiljada evra, a postoji i mogućnost ukidanja licence za rad operatera.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More