Papa u Makedoniji služi misu, evo ko ga je dočekao u najvećem broju

AP Photo/Alessandra Tarantino
491

SKOPLJE – Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja služi misu na skopskom Trgu Makedonija, kojoj prisustvuje oko 15.000 građana iz Severne Makedonije i susednih država, a najviše ih je iz Hrvatske.

Papa se do Trga Makedonija dovezao u svom “papamobilu”.

Prethodno on se sastao sa najvišim zvaničnicima Republike Severne Makedonije u vili Vodno, kao i predstavnicima verskih zajednica, a zatim i grupom građana iz ugroženih kategorija u Memorijalnoj kući Majke Tereze.

AP Photo/Alessandra Tarantino

Nakon liturgije, on će održati ekumenski i međureligijski sastanak sa mladima u Katoličkoj crkvi, a zatim će se održati sveštenstvo i njihove porodice.

Inače, misu pape Franje na centralnom skopskom trgu uživo prenose televizije i neki portali.

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Odlazeći predsednik Severne Makedonije, Ðorđe Ivanov, sastao se jutros sa papom Franjom u vili Vodno u Skoplju, istakavši da je poseta poglavara Rimokatoličke crkve toj državi došla u trenutku kada je makedonsko društvo duboko podeljeno, a makedonska država teško ranjena zbog neispunjenih obećanja i očekivanja, te razbijenog poverenja u međunarodnu zajednicu.

Ivanov je u obraćanju papi Franji umesto ustavnog imena te države koristio termin Republika Makedonija.

Informišući poglavara Rimokatoličke crkve o trenutnoj političkoj situaciji, Ivanov je ocenio da je ona neizvesna.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More