Užički studenti i srednjoškolci prikupili 605 000 dinara za pomoć porodicama na Kosovu

Foto:Unija studenata Užica
125

ički studenti i srednjoškolci u humanitarnoj akciji „Užice za Kosmet“ prikupili su 605 000 dinara za pomoć 17 porodica sa Kosova i Metohije i za nabavku namernica za portebe Narodne kuhinje „Braća Jugović“

Sedamnaest najugroženijih porodica iz Štrpca, sprske enklave na Kosovu i Metohiji, dobiće potrebnu belu tehniku i nameštaj kao vid pomoći užičkih srednješkolaca i studenata koji su organizacijom niza sportskih, kulturnih i zabavnih događaja, u okviru humanitarne akcije “Užice za Kosmet”  tokom marta i aprila, prikupili 605 000 dinara. Pored ovih potrepština za porodice iz Štrpca, deo sredstava planiraju da utroše i za nabavku namernica za potrebe Narodne kuhinje “Majka Jugović” koja deluje pod okriljem Srpske pravoslavne crkve.

Unija studenata Užica i Unija užičkih srednješkolaca su u prošlogodišnjoj akciji “Užice za Kosmet” prikupili 430 000 dinara, i kažu da je ovogodišnja akcija uspešnija ne samo po sumi prikupljenog novca već i po masovnosti mladih ljudi koje je okupila u zajedničkom cilju.

Pod krovom akcije „Užice za Kosmet“ ove dve užičke organizacije mladih organizovale su brojne događaje: turnir u malom fudbalu, turnir u basketu na kome je učestvovao rekordan broj od čak 51 ekipe, turnir u stonom tenisu, igri „Ne ljuti se čoveče“, projekcija filma “Kosovo – momenat u civilizaciji“ Borisa Malagurskog, nekoliko humanitarnih žurki u klubu Skala i GKC-u, predstavu za decu „Naopaka bajka“, turnir u PES-u. Deo sredstava prikupljen je i prodajom majica sa odštampanim logom akcije “Užice za Kosmet”, ali i prodajom kokica i palačinki na sportskim događajima koje su organizovali.

Kompanija Impal Sevojno, sindikat ove kompanije, kao i prethodne godine, donirali su deo sredstava, a ove godine u akciju se uključio i Grad Užice.

Do polaska mladih iz Užica na Kosovo i Metohiju, 9. maja, iz ovih organizacija poručuju da, ukoliko još neko želi i ima mogućnosti da se priključi akciji prikupljanja sredstava, to može I učiniti do tog datuma. Trodnevno putovanje koje realizuju radi uručenja pomoći, mladi Užica će iskoristiti i da posete manastire i druga mesta od značaja za kulturno istorijsku baštinu Srbije na Kosmetu.

Izvor uziceoglasnatabla.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More