Nemački investitori u Srbiji zadovoljni uslovima poslovanja

Foto/Pixabay
231

BEOGRAD – Od nemačkih firmi koje posluju u Srbiji, 57 odsto njih su zadovoljne uslovima poslovanja, rezultati su ankete koje je sprovela Nemačko – srpska privredna komora (AHK), koja je pokazala da bi se svi nemački investitori koji posluju u Srbiji ponovo odlučili da dođu ovde i opet investiraju.

Na predstavljanju rezultata ankete u Beogradu, nemački amabasador Tomas Šib rekao je da je dobro što među nemačkim firmama njih 25 odsto su jako zadovoljni uslovima poslovanja u Srbiji.

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib/Foto/Printscreen/You Tube

“To je dobar podatak i tako ćemo doći do sveukupne brojke od 80 odsto koji su se pozitivno izrazili o uslovima poslovanja u Srbiji, i to je još jedno poboljšanje u odnosu na 2018. godinu”, rekao je Šib.

Ambasador Nemačke je rekao da je kada je stupio na dužnost, u Srbiji zvanično bilo zaposleno 48.000 ljudi u nemačkim firmama u Srbiji, a danas, samo za godinu dana, 60.000.

To je, ocenio je, veliki napredak koji pokazuje pozitivan razvoj za koji su, naglašava, zaslužne reforme u Srbiji i uspešna makroekonomska stabilizacija koja podrazumeva smanjenje budžetskog deficit i zaduživanja države.

Podsetio je da je ove sedmice Svetska banka napravila analizu po kojoj je rast Srbije u ovom trenutku 4,0 odsto na godišnjem nivou, a da Svetska banka vidi potencijal za rast od 7,0 odsto ali samo ako se nastave reforme i ako privatni sektor bude jači motor razvoja.

“Nadamo se da će taj potencijal biti iskorišćen”, poručio je Šib i naveo da uvek postoje mogućnosti da se stvari poprave, jer je, dodaje, jasno gde su izazovi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More