Na leto ćete i iz ovih evropskih gradova moći da putujete avionom do Niša

Foto: Wikipedia
401

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i generalni direktor „Er Srbije“ Dankan Nejsmit potpisali su danas Ugovor o pružanju usluge obavljanja avio-prevoza sa niškog aerodroma na linijama koje su proglašene za linije od javnog interesa, saopšteno je danas iz kabineta potpredsednice vlade.

Ugovor će, kako se navodi, omogućiti povezivanje deset manje razvijenih okruga u Srbiji sa najrazvijenijim delovima Nemačke, Austrije, Italije, ali i sa Mađarskom, Švedskom, Slovenijom i Crnom Gorom.

FOTO: TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE/ MILETA MIRCETIC/

Očekuje se da od 15. jula krenu nove linije sa niškog aerodroma, i to ka Nemačkoj i gradovima Nirnberg, Frankfurt/Han, Hanover, Fridrihshafen i Karlsrue, ka Austriji do Salcburga, Italiji za Rim i Bolonju, Mađarskoj do Budimpešte, Švedskoj do Geteborga, Sloveniji za Ljubljanu i ka Tivtu u Crnoj Gori.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovelo je međunarodni tender za izbor avio-prevoznika za 12 linija od javnog interesa, na kojem je izabrana domaća avio-kompanija, ispunivši sve uslove javnog poziva.

Pomoćnik ministarke za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić izjavio je da je Vlada Srbije donela odluku o uvođenju linija od javnog interesa, što je u skladu sa evropskim praksama i regulativama, kako bi se pružila pomoć manje razvijenim regionima, odnosno regionima čiji je BDP ispod 75 odsto republičkog proseka.

„Na ovaj način podstičemo brži privredni razvoj južne i istočne Srbije, povezivanje sa našom dijasporom, u kojoj se procenjuje da živi oko 1,2 miliona naših ljudi, ali i dalji razvoj turizma. Verujem da će privreda i građani južnog i istočnog regiona biti zadovoljni. Već od 15. jula kreću nove linije sa niškog aerodroma ka šest zemala Evropske unije i Crnoj Gori“, rekao je Ilić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More