Srpska Ambasada u Beču upozorava svoje državljane: Ne koristite usluge ovih organizacija

Foto/Printscreen/You Tube
624

BEČ – Ambasada Republike Srbije u Beču uputila je upozorenje svojim državljanima koji žive u Austriji da su se nedavno pojavile organizacije koje se predstavljaju i nude pomoć u rešavanju konzularnih pitanja za državljane Srbije u Austriji, prenosi portal Dijaspora.tv.

Tim povodom Ambasada u Beču je na svojoj internet stranici objavila upozorenje koje prenosimo u celini:

UPOZORENJE

Upozoravaju se građani da ukoliko im se obraćaju lica, odnosno organizacije (udruženja), koja „nude“ konzularne usluge pozivajući se na ugovorno regulisanu saradnju sa Ambasadom Republike Srbije u Beču, odnosno Konzularnim odeljenjem, kao i Generalnim konzulatom u Salcburgu da takva saradnja nije nikad uspostavljena.

Diplomatsko konzularna predstavništva Republike Srbije u Republici Austriji pružaju usluge našim građanima u skladu sa zakonom definisanim nadležnostima, kao i do sada te je nuđeno posredovanje protivpravno.

Tekst u originalnoj verziji može se pročitati na intrenet stranici Ambasada Republike Srbije – Beč.

Pismo koje je nedavno poslato na adrese naših građana u Austriji

Ambasada u Beču u svom saopštenju ne navodi podatak na koje se organizacije (udruženja) konkretno misli, ali smo došli do informacije da je nedavno na mejl adrese mnogih udruženja i privatnih osoba u Austriji stiglo obaveštenje od takozvanog centra za pomoć „Koordinacioni centar Sindikata Policije i Policijskih starešina Austrija“, koji je počeo je sa radom na teritoriji Austrije.

U tom pismu se kaže da je ovaj centar zadužen za pravnu i stručnu pomoć našim državljanima na teritoriji Austrije i zemljama zapadne Evrope.

Redakcija portala Dijaspora.tv došla je u posed imejla u kojem piše:

“Koordinacioni centar Sindikata Policije i Policijskih starešina Austrija, počeo je sa radom na teritoriji Austrije, za pravnu i stručnu pomoć našim državljanima na teritoriji Austrije i zemljama zapadne Evrope. Naš zadatak je da napravimo mrežu saradnika, na celoj teritoriji Republike Austrije i pružimo pravnu i organizacionu pomoć. U sledećem periodu, organizovaćemo konzularne dane na teritoriji svih velikih gradova u Austriji, gde ćemo vas upoznati, sa našim ovlaštenjima i ciljevima naše misije.

Od vas tražimo da nas kontaktirate, da bi smo zajedničkim snagama organizovali susrete i pomoć našim sunarodnicima. Potrebno je da napravimo dogovore, oko održavanja konzularnih dana u vašim klubovima, sa organizovanom posetom većeg broja naših ljudi.
Takođe oko angažovanja saradnika za prikupljanje službenih zahteva i rešavanja raznih problema naših ljudi sa boravkom u Austriji.
Naglašavamo da postoji i ekonomski interes u zajedničkoj saradnji.
Ovlašteni smo od strane MUP, MIP i konzulata Republike Srbije. Naše usluge su izdavanje upravnih dokumenata i pružanja pravnih usluga građanima Republike Srbije u Austriji, bez potrebe za putovanjem u Srbiju.”

U pismu se navode i brojne usluge koje ovo udruženje pruža, ali naravno sve je protivpravno, i kao što Ambasada u Beču navodi, nema nikakve veze sa Konzularnim odeljenjima Republike Srbije u Austriji, prenosi Dijaspora.tv.

Izvor Dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More