Uvodi se novi sistem video nadzora, policija će imati uvid u ova dešavanja

Foto: MUP
127

SRBIJA – Direktor srpske policije Vladimir Rebić najavio je danas uvođenje novog sistema video nadzora u Beogradu koji će koristiti veštačku inteligenciju.

Direktor srpske policije Vladimir Rebić najavio je danas uvođenje novog sistema video nadzora u Beogradu koji će koristiti veštačku inteligenciju.

„Dobićemo sistem koji forsira tzv. veštačku inteligenciju. Želimo da smanjimo angažovanje ljudskih resursa, trošenje nepotrebnih sati rada policijskih službenika i da to nadomestimo adekvatnim softverom koji omogućava video analizu, odnosno analizu svih događaja koji se dešavaju na ulicama“, rekao je Rebić za RTS.

On je naveo da je Beograd deo projekta u okviru koga će do iduće godine biti pokriveno oko 800 kamernih mesta, čime bi se omogućilo da policija ima uvid u dešavanja na ulicama.

Rebić je precizirao da je cilj nadzora preventivno delovanje i eventualna analiza u slučaju krivičnih dela, čiji će počinioci biti efikasnije otkrivani nego što je to do sada bio slučaj.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More