Otkriveno kako je Gruevski napustio zemlju bez pasoša

Foto: Facebook / Nikola Gruevski
422

BEOGRAD – Od kako je saopštio da je napustio Makedoniju, gde je za njim raspisana poternica, svi se pitaju kako je Gruevski došao do Budimpešte bez pasoša.

Naime, bivšem makedonskom premijeru koji je odbio da se odazove odsluženju pravosnažne dovogodišnje kazne zatvora u slučaju nabavke blindiranog „mercedesa“, pasoš je oduzet još prošle godine. Nakon petodnevne „misterije“ gde se nalazi, dilemu je razrešio sam Gruevski koji se javio iz Mađarske.

Pitanje koje se nametnulo je kako je došao do te zemlje ako nema pasoš? S tim u vezi, beogradski list „Politika“ saznaje da je on koristio lažni pasoš s kojim je preko noći prešao granicu i ilegalno ušao u Tiranu, gde su ga prihvatili zaposleni u ambasadi Mađarske.

Zatim je, prvim jutarnjim letom, kompanije „Malev“, direktno iz Tirane sleteo u Budimpeštu, odakle je zatražio azil. Kako piše list Gruevski se prerušio, stavio je sunčane naočare i šešir, a posada aviona nije znala ko je on, budući da ni šešir ni naočare nije skidao tokom celog leta.

U momentu kada je poternica za njim stupila na snagu, oko 10 sati ujutro, Gruevski je već bio u Budimpešti.

Izvor Infobrif/Politika
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More