Obradović: U toku je državni udar na Dveri!

FOTO: Informativna služba Dveri
397

ČAČAK – Predsednik Dveri i jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju Boško Obradović rekao je danas u Čačku da je u poslednjih 48 sati u toku „državni udar vlasti na Dveri“, tako što se više državnih organa istovremeno bavi nadzorom te stranke, ispitujući imovinu i poslovanje njenih članova i poslovnih partnera, koji se privode na informativne razgovore.

Obradović je ocenio da je to „finale onoga što se mesecima unazad dešava“, a to je, prema njegovom mišljenju, progon političkih neistomišljenika i pokušaj da se ugasi opozicija.

„U ovom trenutku niz državnih organa je uperen protiv Dveri – tužilaštvo, uprava kriminalističke policije, Agencija za borbu protiv korupcije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i drugi koji se bave nadzorom, našim finansijama, kako privatnim, tako i naše političke organizacije“, rekao je Obradović na vanrednoj konferenciji za novinare u Čačku.

On je dodao da predstavnici tih državnih organa „upadaju“ u kuće poslovnih saradnika Dveri bez ikakvih naloga, vrše ispitivanja njihovog poslovanja koja su već radjena u prošlosti, kao i da se više članova i poslovnih saradnika Dveri danas nalazi na informativnim razgovorima u policiji, što, prema Obradovićevoj oceni, predstavlja „novi vid pritiska i opstrukciju rada opozicije u Srbiji“.

„Ono malo preduzeća koji imaju hrabrosti da posluju sa Dverima konstatno se maltretira mesecima unazad. Ovo je jasna pretnja vlasti da niko ne sme da saradjuje sa Dverima“ , rekao je Obradović.

On je dodao da je on na jednoj vrsti „udara Agencije za borbu protiv korupcije“ koja se bavi ispitivanjem njegovih prihoda i imovine, kao i njegove supruge.

„To nije sporno, ali govori o jednoj sinhronizovanoj aktivnosti vlasti protiv Dveri. U odogovoru Agenciji ja sam izrazio zadovoljstvo što je konačno krenulo unakrsno ispitivanje porekla imovine visokih funkcionera u ovoj državi i što sam ja jedan od prvih na kojima se to primenjuje“, rekao je Obradović.

On je izrazio nadu da će isti tretman imati i drugi političari, a posebno nosioci najviše vlasti u Srbiji, počevši od predsednika Srbije i njegove porodice i predsednice Vlade Srbije i njene porodice.

„U suprotnom vam ovaj posao ne valja“, rekao je Obradović.

On je postavio pitanje da li je logičnije da državni organi u ovom trenutku ispituju funkcionere vlasti, koji raspolažu državnim i narodnim parama, ili funkcionere opozicije i dodao da Dveri nemaju nikakv problem sa ispitivanjem finansijskog i svakog drugog poslovanja.

„Mi smo od osnivanja podnosili detaljno izveštaje o našem poslovanju Agenciji za borbu protiv korupcije i do sada nikada nije pronadjeno ništa nezakonito u našem poslovanju. Zašto se čitava državna mašinerija ispočetka bavi našim poslovanjem i kakav je to vid novog pritiska i zloupotrebe državnih institucija zarad progona opozicije i političkih neistomišljenika“, rekao je Obradović.

 

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More