Kazna za pretnje Tatjani Vojtehovski – osam meseci kućnog zatvora

Foto:The Blue Diamond Gallery
212

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam meseci kućnog zatvora, uz elektronski nadzor (nanogicu), Branka T. (36) iz Majdanpeka.

On je osuđen zbog pretnji novinarki Tatjani Vojtehovski Stevanov i njenoj ćerki putem društvene mreže “Tviter”.

Ovom odlukom, pooštrena je kazna Branku T, pošto je preinačena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je u februaru bio uslovno osuđen na osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Prema oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je utvrđenim olakšavajućim okolnostima za Branka T., koji je priznao krivično delo, ipak dao preveliki znacaj – “u odnosu na stepen krivice učinioca, jačinu ugrožavanja i povredu zaštićenog dobra, kao i okolnosti pod kojima je delo učinjeno”, navodi se u obrazloženju odluke objavljene na sajtu suda.

Branku T. je presudom izrečena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta – mobilnog telefona i kartice, kao i računarsko kućište.

Vojtehovska i njena ćerka su radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućene na parnicu.

Branko T. je osuđen jer je 25. decembra 2018. godine na „Tviteru“ sa svog naloga poslao poruku na nalog Vojtehovski Stevanov preteće sadržine.

Takođe jer je sutradan u toku emitovanja emisije „Život priča“ na televiziji Prva, tokom koje novinarka komunicira sa gledaocima emisije putem društvene mreže „Twitter“, sa svog naloga poslao poruku na nalog Vojtehovske preteći da će napasti život i telo nje i njene kćerke.

 

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More