I dalje traju nagađanja o čemu su govorili Vučić i vladike na saboru, ptredsenik saopštio šta nije tražio

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL
148

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je vladikama SPC na Saboru rekao da od njih ne traži ništa, da ne traži milost, saglasnost, niti podršku u politici, već da je došao da odgovara na njihova pitanja.

Razgovoru je, kako je rekao, prisustvovalo 42. vladika, da je bila i grupa koja je poznata u javnosti da ima „drugačije političke stavove“, ali da je video da neki od njih nisu pročitali Rezoluciju 1244, niti znaju šta piše u Briselskom sporazumu.

„Onda shvatite da se sve to zasniva na „čapras divanima“ i na lažima sa društvenih mreža. Vadio sam dokumenta i pokazivao, vadio sve što smo uradili za KiM i nije bilo nikakvih problema. Ne morate uvek da imate sa svima jednake stavove. Svi znaju sve što sam rekao da je tačno“, rekao je predsednik Srbije za RTS.

On je naglasio da je na Sabor otišao na poziv patrijarha Irineja, da je to za njega bila čast i da je u obraćanju vladikama pet puta ponovio da nije došao da traži bilo šta, da ne traži milost, saglasnost za sve, niti podršku, kao što su to radili, kako kaže, neki pre njega.

„Za razliku od drugih koji su bili pre nas, koji su vodili hajku protiv vladika preko tajnih službi i govorili da su sveštenici pedofili mi to danas ne radimo i nikada nećemo raditi“, naglasio je Vučić.

Kako kaže, vladika Ignjatije mu je rekao: „Mi smo rođeni i umiremo sa Kosovom, a vi predsedniče radite svoj posao“.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More