Zaharova: Rusija ne menja stav o dogovoru Beograda i Prištine

Foto: Wikimedia
390

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da bi eventualni „mirovni sporazum“ između Beograda i Prištine morao da bude u interesu srpskog naroda i naglasila da će Moskva nastaviti da se pridržava „relevantne rezolucije Saveta bezbednosti UN“ po pitanju Kosova.

„Mi razumemo da su pregovori između dve strane o ovom pitanju u toku. Mi smo u više navrata istakli da formiramo naš stav na osnovu međunarodnog prava. Polazimo od toga da bi rešenja koja bi mogla da budu postignuta po ovom pitanju trebalo da odgovaraju interesima srpskog naroda“, rekla je Zaharova odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da Rusija promeni stav o pitanju Kosova.

TAS S podseća da je ruski predsednik Vladimir Putin na kratko razgovarao sa liderom „samoproglašene Republike Kosovo Hašimom Tačijem“ na marginama ceremonije povodom stogodišnjice okončanja Prvog svetskog rata, koja je održana u Parizu 11. novembra.

Ruska agencija navodi i da su Putin i Tači razgoarali o pronalaženju kompromisa između Beograda i Prištine.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More