„Crveni đavoli“ otvaraju školu fudbala u Beogradu

Wes Brown /Wikimedia Commons
404

BEOGRAD – Škola fudbala Mančester junajteda počeće rad sledeće godine u Srbiji, u saradnji sa Eurobankom, a prva zvezda promocije projekta bio je nekadašnji fudbaler tog tima, legendarni Ves Braun, koji je naglasio da se raduje što je u Srbiji i što će imati priliku da radi sa najmlađima.

Kako je rekao, mnogo toga dobrog o Srbiji je čuo od svog bivšeg saigrača Nemanje Vidića.

Braun je, na konferenciji za novinare u Beogradu, podsetio da je 15 godina igrao za Mančester junajted i da je to za njega bila velika čast.

„Gledao sam starije igrače, roditelje, trenere. Oni su u meni videli talenat i od mene napravili fudbalera kakav sam bio“, dodao je Braun.

„Počeo sam da treniram sa 12 godina, i rastao sam uz klub. Pored toga što sam učio da igram fudbal, paralelno sam usvajao životne i sportske vrednosti koje Mančester propagira. Nadam se da ću preneti znanje ovim mladim fudbalerima, kao što su i meni prenele legende Junajteda“, rekao je Braun.

Direktor Škole fudbala Mančester junajteda Majk Niri rekao je da ta škola postoji 20 godina i da ima svoju filozofiju i metodologiju rada, koju će preneti i u školu u Beogradu.

Fudbal je odlična prilika za mlade, decu različitog porekla da pokažu svoje talente, dodao je Niri.

Predsednica Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović rekla je da saradnja sa Mančester junajtedom traje već pet godina i najavila da će ta saradnja biti proširena otvaranjem škole fudbala Mančester junajteda u 2019. godini, koja je jedna od najprestižnijih i najboljih u svetu.

Ona je rekla da su današnji gosti u Beogradu u fudbaleri kluba iz Dečijeg sela iz Sremske Kamenice.

Radenko Kondić, ispred Dečijeg sela, rekao je da trenutno imaju 90 štićenika, dece i mladih bez roditeljskog staranja.

Stalno im govorimo da je životni primer najbolja pedagoška metoda, rekao je Kondić.

Fudbalski klub Dečijeg sela imao je priliku da uz stručne savete legendi Mančester junajteda odigra revijalnu utakmicu.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More