Maturanti medicinske škole sa Balkana poručuju: Zovite Angelu, završili smo! (FOTO)

Foto/Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber
111

U jeku sve većeg odliva mladih sa u zemlje Evropske unije, matruranti jedne srednje škole iz regiona su na duhovit način uputili svoj protest vladajućem vrhu i onima koji bi trebalo da se bave visinom zarade i zapošljavanjem, piše Blic.

Gepostet von Dario Matic Wedding Photography am Freitag, 17. Mai 2019

Maturanti Medicinske škole u Tuzli iskoristili su slavlje povodom završetka školovanja da pošalju ozbiljnu poruku celom Balkanu. Naime, oni su na svojim majicama pored imena škole i razreda imali i jednu poruku za sve političare – “Zovite Angelu, završili smo!”.
Anglea iz ove priče je nemačka kancelarka Angela Merkel, a njeno ime je iskorišćeno zbog toga što veliki broj mladih iz zemalja regiona posao i egzistenciju teraži upravo po klinikama, domovima zdravlja, bolnicama i domovima za stara i nemoćna lica u Nemačkoj.

LIKE & SHARE da vide svi maturanti!!! Tagujte drugare u komentar!!!Najorginalniji zavrsetak skole sigurno prirede…

Gepostet von Dario Matic Wedding Photography am Freitag, 17. Mai 2019

Danas je ova poruka možda došla iz Tuzle, ali koliko sutra ista nas verovatno čeka i iz Sarajeva, Skoplja, Podgorice, Zagreba, Niša ili Beograda. Potez ovih mladih ljudi je samo dokaz da oni ne idu u inostranstvo zato što žele, već što moraju pošto je situacija u svim zemljama bivše Jugoslavije, pomalo alarmantna i zabrinjavajuća.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More