Snažna eksplozija kod piramida, povređeno najmanje 17 turista (FOTO+VIDEO)

FOTO: Printscreen/Twitter/@yosefyisrael25
112

KAIRO – Najmanje 17 ljudi povređeno je danas u snažnoj eksploziji u blizini turističkog autobusa kod novog Velikog egipatskog muzeja koji se gradi na području piramida u Gizi, javlja Rojters pozivajući se na dva izvora iz egipatskih bezbednosnih službi.

Ovi izvori su naveli da su većina povređenih strani turisti.

Prema informacijama ovog lista iz egipatskih službi bezbednosti, najverovatnije je detonirana improvizovana eksplozivna naprava.

„Skaj njuz Arabija“ javio je da je eksploziv detoniran dok je autobus prolazio pored muzeja u Gizi, na obodu egipatske prestonice Kaira.

Na fotografijama sa mesta eksplozije vidi se kako ambulantne službe pomažu povređenima, oštećeni autobus i turisti koji se drže za glave dok izlaze iz vozila na kojem su popucala stakla.

Navodi se da za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali se podseća da se egipatske bezbednosne snage bore protiv snaga Islamske države u Egiptu, posebno u severoistočnoj oblasti Sinaja.

Rojters takođe navodi da nema podataka o tome da je neko poginuo, a izvor iz egipatskih bezbednosnih službi kazao je da su među povređenima državljani Južne Afrike.

Jedan od očevidaca, Mohamed el-Manduh koji je je bio u vozilu u blizini, kazao je Rojtersu da se začula „veoma glasna eksplozija“.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More